anderstaligen goed leren schrijven

Anderstaligen goed leren schrijven

Anderstaligen die op hun werk veel Nederlands spreken, vinden het schrijven in onze taal vaak heel lastig. Kleine foutjes in zinsbouw, die in spreektaal niet zo opvallen, vallen op schrift wél erg op. Bovendien vinden velen de spelling lastig. En dan heb ik het nog niet over de opbouw van een tekst en over conventies van Nederlandse teksten – die kunnen heel anders zijn dan in hun land van herkomst. Voor NT2-docenten kan het lastig zijn om hiermee om te gaan. Er is weinig goed lesmateriaal voorhanden. In deze training leer ik je hoe je cursisten kunt begeleiden om goede schrijvers te worden.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod.

  • Hoe zet je een cursus schrijfvaardigheid op?
  • Hoe zorg je ervoor dat je goede doelen stelt, en die behaalt?
  • Welk lesmateriaal gebruik je?
  • Hoe geef je feedback?

Doel

Na deze training weet je beter hoe je de schrijfvaardigheid van je cursisten kunt verbeteren, zonder dat het jou als docenten zeeën van tijd kost om alles van uitgebreide feedback te voorzien. Ook weet je wat meer over het schrijfproces en het belang van goede structuur. Het gaat niet zozeer om het halen van het Staatsexamen (hoewel je er zeker ook wat aan hebt als je daarnaartoe werkt met je cursisten), maar meer om het begeleiden van cursisten die voor hun werk Nederlandse teksten moeten schrijven.

Voor wie?

De training Anderstaligen goed leren schrijven is bedoeld voor docenten NT2 die werken met cursisten vanaf niveau B1, die hun schrijfvaardigheid willen verbeteren, omdat ze dat op hun werk nodig hebben. Bij de inschrijving kun je onderwerpen opgeven die je graag in de training wilt bespreken.

Praktische informatie

Datum: 18 maart 2021 (9.30 – 12.30 uur) en 30 maart 2021 (13.30 – 16.30 uur)
Locatie: online, via Zoom
Prijs: € 95,- (incl. btw)

Aanmelden

Aanmelden gaat via AV Taaltraining (mijn hoofdbedrijf), via onderstaande knop.

Liever maatwerk of incompany?

Het is ook mogelijk om deze training als incompanytraining te boeken, of als individuele training. Neem voor informatie of een offerte contact met me op via aleid@av-taaltraining.nl.