grammatica voor nt2-docenten

Grammatica voor NT2-docenten

Wie NT2-lessen geeft, krijgt vaak vragen over de Nederlandse grammatica. In de training Grammatica voor NT2-docenten fris je veel kennis op, en leer je nieuwe dingen bij, zodat je vragen van je cursisten beter kunt beantwoorden. Dat zijn bijvoorbeeld vragen over woordvolgorde (Waar moet niet staan in deze zin?), maar ook over werkwoordstijden (Wanneer gebruik je de voltooide en wanneer de onvoltooide tijd?). 

Ik geef de training online (via Zoom), dus je hoeft de deur niet uit!

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod.

  • Het gebruik en de plaats in de zin van geen en niet.
  • Het gebruik van er.
  • Het gebruik van werkwoordstijden.
  • De juiste zinsvolgorde in verschillende zinnen.
  • Lidwoord en buigings-e (de mooi boek of het mooie boek)

Als je je inschrijft, kun je nog andere onderwerpen aandragen. Ik maak geen standaardprogramma, maar pas het waar nodig aan.

Doel

Na deze training ben je beter in staat om vragen over Nederlandse grammatica te beantwoorden. We leggen vooral uit hoe het in elkaar zit, maar bespreken ook (kort) mogelijkheden om bepaalde structuren met cursisten te oefenen. De nadruk ligt echter op het opfrissen of aanleren van de regels. Het gaat hierbij vaak om kwesties waarvan je als moedertaalspreker ‘gewoon’ weet hoe het zit, maar die je niet goed kunt uitleggen.

Voor wie?

De training Grammatica voor NT2-docenten is bedoeld voor iedereen die NT2-lessen geeft, maar onvoldoende kennis heeft van de Nederlandse grammatica om die echt goed uit te leggen. De meeste vragen die we behandelen, gaan over aspecten waar vooral beginners tot halfgevorderden (ongeveer tot B1) mee te maken hebben, maar ook ingewikkelder kwesties kunnen voorbij komen. De training is vooral nuttig voor beginnende NT2-docenten.

Praktische informatie

Datum: zie trainingskalender op AV Taaltraining (Kun je op deze datum niet? Neem dan contact met me op voor een alternatief)
Tijd: 10.00 – 13.00 of 14.00 – 17.00
Kosten: € 75 (incl. btw)
Locatie: online – via Zoom

Liever maatwerk of incompany?

Het is ook mogelijk om deze training als incompanytraining te boeken, of als individuele training. Neem voor informatie of een offerte contact met me op via info@av-taaltraining.nl.